Jose Angel Ribas Espiñeira (JARibas PhotoStudio)
Un lugar clasico. Hay varios y todos se caracterizan por la calidad de su comida. Muy unificada y basada en la cocina mediterranea y catalana. En este caso el de aragon/ps de gracia es muy amplio con 3 niveles diferentes. Es mejor reservar porque casi siempre esta lleno en fines de semana. Sobre todo de grupos. Eso lo hace en ocasiones poco tranquilo, pero nada que no se pueda tolerar.
Pili Cozar
Restaurante en el centro de Barcelona cerca de la Casa Batlló Dispone de varios salones.
Un salón superior amplio con decoración rústica y otro más reducido a nivel de la entrada en frente de la cocina abierta. Carta ajustada en variedad de platos pero suficiente para poder tener donde elegir.
Podrás disfrutar de entrantes, ensaladas, carnes/verduras a la brasa y pescado, todos ellos con guarniciones generosas y bien presentados. Servicio rápido y amable.
Hemos ido ya varias veces y hemos comido siempre muy bien. A recomendar, ensalada de tomate, atún y cebolla, las bravas del mussol, huevos estrellados con chorizo como picoteo y de segundos por ejemplo entrecot, butifarra y chuletillas de cordero. Todo ello acompañado por un buen pan de coca y una buena sangría de vino, que les sale bastante bien y para acabar lo acompañas de un sorbete o una crema catalana, con un buen café y/o copa y vas quedar bien contento y satisfecho.
Volveremos a ir sin duda.
Fucked-up Travelers
La última vez que había ido tenían una carta sin gluen a parte y estaban acreditados por la Asociación de Celíacos de Cataluña. Esta vez, no. Al indicarles que soy celíaco, me dieron a escanear un QR con la carta de alérgenos. Antes de escanearla el chico que nos llevó a la mesa me indicó que no me asustara, que muchos platos de la columna “contiene gluten” indicaban “trazas”, pero que esto se podía arreglar quitando la salsa (e.g. el aliloli).
Algo que me inquietó bastante, pero que creo que puede pasar en cualquier cocina, es el texto del final de esta carta de alérgenos: “Esta declaración es de ingredientes. Aunque se aplican buenas prácticas de higiene en nuestra cocina, por posibles contaminaciones cruzadas no podemos asegurar la ausencia de trazas de los alérgenos.”
¡Fui a lo seguro! Pedí unas costillitas de cordero a la brasa con patata asada y un bol de ensalada. Como quedé con hambre, luego pedí unos pies de cerdo con patata al asada y un bol de ensalada. Ambos sin salsas. Lo trajeron como recordaba, con una tapa para mantener el plato aislado.
¡Todo fue bien!
Pablo Serrano
Primera vez que visito este restaurante y salí encantado. Decoración muy bonita y comida espectacular. Pedimos varios entrantes para compartir y cada uno de mis amigos y yo un principal, cada cual más bueno.
Recomendables las albóndigas y la butifarra. Lo mejor sin duda fue la atención, en nuestro caso Nuria fue un verdadero encanto y una auténtica profesional. Para volver.
Laura
Hemos ido a comer hoy con unas amigas y la verdad que todo muy bien. Carta variada, comida rica y muy buen servicio. Han tardado un poco en atendernos pero luego la experiencia ha estado genial. Buena atención por parte de todos los camareros pero sobretodo por parte del encargado que se ha ocupado de que estuviéramos cómodas des de que esperábamos en la barra hasta que nos hemos ido por la puerta. Volveremos.
Jose Antonio Lopez Galdeano
Comida correcta. Servicio también correcto.
Fuimos un grupo de 14 personas con reserva previa. La distribución de las mesas fue muy improvisada. La sensación es que el establecimiento quiere dar una imagen de muy buena cocina y les falta aún llegar a ese punto.
Alejandro Quesada
Me planteo seriamente si muchas de las reseñas que he leído corresponden verdaderamente a este restaurante.
Nosotros tuvimos una experiencia fantástica 🌹 Para empezar, el restaurante es enorme, con varias plantas y grandes espacios. La decoración es toda muy vintage y los baños estaban muy limpios.
Respecto al menú (en código QR, ligeramente diferente al que puedes ver en las fotos de Google Maps) han mejorado, indicando ahora los platos vegetarianos y veganos 👌🏼
La variedad de comida es grande y los platos son generosos. En general vi bastante bien la relación calidad-precio.
Me encantó la crema catalana de postre pero lo que más tengo que destacar es que los camareros estuvieron SIEMPRE atentos a nuestra mesa. La comida llegó rápido y nunca nos faltó de nada. Incluso estando ocupados con dos cumpleaños y mesas llenas a nuestro alrededor, nos atendieron perfectamente y con mucha amabilidad 🔝
Verónica Gragera
Fuimos a comer el sábado con amigos, el menú de calçotada.
El local grande, moderno y confortable.
Los calçots espectaculares, el segundo plato, la botifarra del Montsent muy buena y la crema catalana exquisita.
Buena relación calidad y precio, volveremos.
Claudia Varela Bermúdez
Comimos muy bien, muy variado y a un precio asequible para el centro de Barcelona. Tomamos las bravas para compartir y yo pedí los huevos rotos. Quizás destacar que nos trajeron los platos del resto de comensales un poco a destiempo, pues cuando uno empezaba otro ya había terminado. Pero por el resto una experiencia muy guay:)
Josep Mor
Este restaurante (cadena de restaurantes) es un clásico en Barcelona que hace bien lo que se propone: ofrecer cocina catalana tradicional adaptada al ritmo de la vida moderna. Además, es un lugar donde es fácil optar por opciones saludables. Aunque no es un lugar de alta cocina que merezca cinco estrellas, la coherencia en su enfoque y su fidelidad a las raíces catalanas tienen mucho mérito. En un entorno tan cambiante como Barcelona, mantener esta línea y permitir una alimentación equilibrada es digno de reconocimiento. Por eso, creo que merecen más que un simple 4.
Alexios Simos
En todo caso un restaurante correcto tanto en calidad como en precios. Atención correcta y ambiente bastante agradable. Buena relación calidad -precio.
In any case, a correct restaurant both in quality and prices. Correct attention and quite pleasant atmosphere. Good value for money.
Antonio David Santamaría
Fuimos toda la familia a celebrar el 81 cumpleaños de mi padre (19 entre adultos y niños) y la verdad es que disfrutamos mucho. Menu de calçotada en el centro de Barcelona (20 calçots por persona y segundo a elegir entre butifarra, parrillada de carne o chuleta) y tambien con segundos para vegetarianos. Los niños o los que no querian el menú de calçots, a elegir de la carta. Muy buena relación calidad-precio. Aconsejable para ir en grupo o pareja. Gracias a todo el personal por la paciencia demostrada con los niños.
Ricard Sc
Hemos cogido el menú de calçotada por 34€ El único pero es que solo te dan 1 guante para comer los calçots. Por todo lo demás bien.
Quico Rovira-Beleta
Fuimos en grupo y nos atendieron de maravilla. Siempre es una apuesta segura!
Enhorabuena, equipo!
Volveremos!
Mary C.
Such a wonderful experience!!! Every staff member new exactly what was GF. They brought a placard to my table signaling GF to all staff. I ordered the macaroni in four cheese sauce, roasted chicken with chips, and lemon sorbet. All tested GF with my Nima sensor and all meals came from a dedicated kitchen space with plate coverings to ensure safety. I also received a package of utensils that also had salt, pepper, oil, and vinegar packets for my use. I will 100% be back!
Natasha P.
I got the spicy chicken meal it was average. My friends got octopus and they said it wasn't seasoned. Someone got the walnut burger with fries and he said it's average. The best part about this restaurant was the Fanta. The waitress was rude and rushed us. Our food took way to long to come. And to top it off we had to flag down the waitress to give us the check.
Karena B.
Extremely slow service (10-15 minutes to get someone's attention) despite the numerous amount of servers buzzing everywhere. We had to ask several times for someone to take our order, we had to ask for someone to bring us water, we had to ask for someone to bring us a spoon for the soup, we had to ask for someone to bring us plates. Some of our food came out completely cold, and they added an order to our bill that we never asked for. No one checked in on us during our lunch, although we noticed other tables with multiple servers helping. There were crazed children running wild everyone. It's a shame, this was probably one of the worst restaurants for food and service we received in the city. No one was outwardly rude, but they really need to get it together if they are going to compete with other restaurants in the area.
Kurniati K.
Grilled chicken with some spicy sauce. Literally. The chicken is quite dry. The onion taste just oil with no other sauce. Literally boiled potato just seasoned on top. Just plain.
The salad is 'meh', small portion and not really good. Well, if you want to get a diet, come here.
Scott R.
Food was OK...but with restaurant not crowded and waiting 45 minutes for a salad...certainly does not seem service oriented.
Wanda B.
The food was delicious!!! The menu was bilingual and both meals steak and chicken were fantastic! The spicy sauce was amazing a bit of spice and a lot of flavour! Even though they spoke little English the service was very hospitable and friendly including great free pour drinks!!!! Would highly recommend!!!!!
Felo R.
You will not get service in under 40 minutes, even is the place is empty. Tipping is not overly popular in Spain, and it shows on places like this where the staff is just lazily getting through the morning...
Natasha M.
This restaurant was recommended by a local and after a day of walking up and down Gracia, some Catalan cuisine sounded amazing.
I ordered a potato/ tuna casserole and grilled eggplant that came with cheese and some kind of jam (and copious glasses of red wine). While the dishes weren't super memorable, service was prompt, friendly, and I'm pretty sure I paid about 20 euros for 3 plates (including dessert: crema Catalana which was scrumptious) and 2 glasses of wine.
I wouldn't hesitate to return on my next visit to Barcelona.
Brian S.
They had great, warm waiters, and full plates of great food. I wouldn't recommend pig trotters...but that's because after tasting what pig trotters taste like I wouldn't recommend them anywhere. The artichokes were awesome. Don't get the bread.
Pretty good price if you don't get too many waters and the bread
Claudio C.
Great place to have lunch and dinner, they have a great wine selection and their meat is direct from the farms of Catalunya. The pricing is reasonable for the quality of the produce used in the plates. The service is good and there is enough space for big groups.
Brandon B.
On this hot afternoon, Mussol was empty except for the BF nursing a beer and quietly cursing the trials and tribulations he had thus far endured in this strange land. I, having just witnessed a double car-on-pedestrian traffic accident, was fluttered enough to forget I was annoyed he had texted he was across the street when in fact he was around the corner.
Our waitress was very friendly and like everyone we met, was amused but pleased at our attempts to speak Catalan. As soon as she saw me stumble in, she met me with a big glass of water.
So we had a drink and a snack and a bit of quiet off the otherwise chaotic Passeig de Gràcia. And it was very nice. Nothing could be more authentic than that.
p.s. The pedestrian was okay, in fact he sprinted away, realizing the accident had been his fault.
p.p.s. I guess I didn't forget if I'm still talking about it 3 months later. ;p
Ernesto L.
Really nice place. Great food and great ambiance.
The steak was super tasteful and the grill setting is so great looking!
Setas (mushrooms) are delicious as well as the asparagus, patatas bravas, etc.
Fair prices and good service.
Don't miss the pineapple carpaccio!
Cheers
Erin O.
I came here because I was sick, and sick and tired of packs and packs of tourists. There's always a risk at eating somewhere where there aren't tons of people, but the menu seemed solid enough. The inside was much larger than expected. I was seated by a tiny man (say this as he was smaller than me, and I'm 5"1") who figured out immediately that I needed the tourist menu. It's the tourist menu because it was in multiple languages. Most of their foods are meat heavy, and they have a large, oak wood grill that provided a lovely smoke to their dishes. I got the Catalan toast, and a duck dish, and crema catalana to finish it off. The toast was better than most options I've had. Served with a very garlicky mayo, it as very flavorful and properly seasoned. The duck was a bit rubbery, but the vegetables with it were great. The crema catalana was just what I wanted, but nothing to write home about.
If I'm here, I'd not go there unless everything else is just overwhelming me, but I don't regret the decision at all.
Lisa S.
My friend took us here to taste some typical Catalan dishes and this was fantastic. We tasted the following things which were all fantastic, fresh and perfectly seasosned: grilled avocado with romescu sauce, mushroom with sausage, serrano ham, potato with cabbage and bacon, local sausages...please note, these were not the real names but its essentially what they were and sooo good.
Julie M.
A friend that lives in Barcelona took me there and more than once during my one-week stay in Barcelona. It's a great place, prices are lower than what I'm used to pay for a good restaurant, the service is perfect and the menu is large enough for anyone to enjoy the place. The decoration is also super awesome. Go there if you're visiting Barcelona, they have 5 restaurants in the city and one at the airport!
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