I was here earlier with a colleague, and somehow, the drab interior and not-so-pimped furnishings made us think that this is more local and authentic than its competitors.
We got several items: I got the squid simmering in its own ink, a fish soup, and the tripe. Plus we washed it in beer. These were not spectacular and fabulously amazing, but it was home food nevertheless, something that you would expect a Basque grandma cook for you. Except that it is delivered by young waiters in white.
Go here for a local experience. Don't go here if you want ambiance. The food is real, and while it won't earn any Michelin stars, it will definitely show tradition.
And yes, they charge for the bread, but it isn't secret at all. It's called a cover charge, and this part of Europe has it quite common. It's 1 EUR per table so it really isn't that bad.
This was a great time with local dinners . Our group had a fantastic time chatting with them . We ordered the paella , the roast chicken and the veal meatballs . It was served with bread . We also ordered a pitcher of sangria .
I will remember this meal forever and the fun we had . The man who was bar tending , I think he may have been the owner , was very nice . He even gave me some local grapes from the vineyards from la Rioja . The grapes were amazing .
Not bad, certainly a greater variety of tapas than usual. We had two things, the squid in black ink and the anchovies in butter and garlic, both were good but nothing special.
They have a secret bread charge which peeves me, so expect the bill to be greater than elected.
The house red was 6 euros a bottle and wasn't bad!!!!
Menu in English and German.
Get the shareable dishes! Fantastic! We found this place through Rick Steves. It is a jewel! Come in for the shareable dishes. Called cazuelitas. Great value and wonderful! Two of us shared the snails in red spicy sauce that was more pepper sauce not tomato, squid in its own ink and the lamb stew. Great choices!
This place was obviously a real hit with the locals and certainly felt very 'authentic', if that is anything to go by! Tiled walls and art-deco fixtures and fittings make the place seem special enough, and that is before you take the vast and very high bar into consideration. We did not stop here for very long on our tapas crawl through the Old City of Bilbao just long enough to taste their absolutely delicious tapa of bacalao (cod), a local speciality that the Basques seem to be absolutely crazy about to be fair, with good reason. Two beers, bread and the bacalao came to EUR11.80, higher than average for a tapas stop, but well worth it for the food.
Demasiado bueno!
Fue el único lugar en el que repetimos la día siguiente.
Si te gustan los platos de cuchara hechos con mimo es tu sitio!
100% recomendable
Pd: todo lo que comimos por 48€
Restaurante de los clásicos del barrio viejo de Bilbao. El camarero del hotel en el que me estaba quedando me lo recomendo y realmente mereció la pena. He cenado en la barra porque estaba muy lleno y el personal me ha tratado excelentemente.
Me recomendaron sus cazuelas de txipirones en su tinta y sus mejillones en salsa de tomate picante con guindilla roja...riquisimo todo!!! MUY RECOMENDABLE.
Felix De Miguel Gonzalez
+5
Comida tradicional, de toda la vida muy buena y a buen precio. Tanto el servicio como el ambiente están muy influenciados en que era domingo, estaba lleno de gente en barra y en mesa.
Anibal Hernández Álvarez
+5
MUY RECOMENDABLE. Restaurante de los clásicos del barrio viejo de Bilbao que destaca sobre todo por los platos de cazuela que tienen además expuestos en la barra y permite probar una comida más caseta que los tradicionales pinchos. He almorzado y cenado en el mismo día y el personal me ha tratado excelentemente y la relación calidad precio está bien.
Antes de destacar su comida quería agradecer el trato de el camarero super amable,su comida bastante buena y casera.Comimos en barra chipirones en sus tinta y bacalao al pil pil ,delicioso todo un 10.
Un clásico para comidas, pintxos y raciones en pleno botxo de Bilbao, con ambiente futbolero y una gran cocina. Recomendables sus cazuelas de txipirones en su tinta, bacalao al pil-pil y por supuesto sus mejillones en salsa de tomate picante con guindilla roja. Todo un placer.
Bar de tapas increíble, a precio razonables, raciones generosas. Sin duda para repetir. Muy rico todo, aunque el servicio estaba desvordado x la cantidad de gente k había y tardaron en servirnos, pero es entendible.
El concepto del Restaurante tener todas las cazuelas en el mostrador nos ha gustado. Ves lo que vas a pedir.
La comida buena. Nos a gustado mucho mejillones a la marinera.
Cristina Marín de Agustín
+5
Restaurante con comida casera de toda la vida en pleno casco histórico de Bilbao. Raciones muy generosas y una relación calidad-precio increíble. Pedimos el cocido del día, estaba muy bueno. El bacalao al pil pil estaba espectacular, uno de los platos estrella de la casa. Buenísima opción para comer bien y a buen precio en pleno centro de Bilbao.
Una maravilla de comida y a muy buen precio. Se llena muy fácilmente, hay que hacer reserva o ir pronto.
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